Powrót

TVN – Sztuka mięsa – odcinek 3/12

TVN

Polska 2019

2019-09-18 / 11:30

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw. Tym razem Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację "GierKrówkę", która leży przy słynnej DK1. Lokal prowadzony jest przez młode małżeństwo, które postawiło sobie za punkt honoru dowieść, że jedzenie w przydrożnych zajazdach może być pyszne i zdrowie. Szef kuchni Karol wraz z Tomaszem przyrządzą Poliki wołowe. W kuchni prowadzącego zaś usmażony zostanie bryzol wołowy w panierce i tort boloński.

Opinia na temat programu

Dodaj opinię