2020-05-29 / 9:40
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. Jak głoszą legendy podczas wypraw wojennych nasi przodkowie gotowali sobie strawę, opiekając nad ogniem kawałki mięsiwa nabite na szablę czy szpadę. Być może stąd tak popularne w krajach Orientu szaszłyki, kebaby i kofty, przyrządzane z mięsa mielonego nabijanego na rożen. Kucharz pokaże, jak zrobić podobne dania. Przygotuje opiekane na drewnianych szpadkach mielone z jagnięciny z sosem miętowym, mielone wieprzowo-wołowe z bakaliami w sosie orzechowym oraz mielone z ciecierzycy na szpadkach z duszoną, cytrusową kapustą.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-04-23 16:15 |
Chip i Dale: parkowe psoty 2 - Z dołka na dołek / Dar / I szkodnika szkoda
6 / 10
Dalsze perypetie dwóch wiewiórek mieszkających w miejskim parku. Optymista i nerwus Chip oraz wyluzowany marzyciel Dale stanowią nieszablonowy duet, który zawsze może na... |
|
2024-04-23 12:55 |
Zabawna buzia- komedia muzyczna
6 / 10
Lata 50. XX w. Maggie Prescott (Kay Thompson), redaktor naczelna jednego z największych amerykańskich magazynów mody, szuka nowego wizerunku modelki - pięknej a zarazem mądrej... |
|
2024-04-23 16:45 |
Rycerz pierwszej damy- komediodramat
5 / 10
Doug Chesnic (Nicolas Cage), agent tajnych służb i doświadczony ochroniarz najważniejszych osobistości, otrzymuje wyjątkowo trudne zadanie. Ma pilnować Tess Carlisle... |