2021-03-20 / 9:40
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. Tematem odcinka będą sosy ze świeżych ziół. Karol zaprasza widzów do szklarni, gdzie królują roślinne przyprawy tak niezbędne w tradycyjnej i współczesnej kuchni. W starych polskich recepturach z XVI wieku opisywane były ziołowe sosy nazywane szałsze. Takie marynaty doskonale pasują do ciepłych i zimnych potraw, nadając im bogatszych walorów smakowych. Zioła znane są także ze swoich leczniczych właściwości. Mistrz kuchni zaproponuje trzy wariacje z ziołami w roli głównej. Przygotuje sałatkę ze świeżego dorsza z sosem z kolendry i jabłka, rybę pieczoną w boczku z salsą z orzechów i mięty oraz pierś kurczaka z sosem ze świeżej bazylii w towarzystwie pierożków ze szpinaku i czerwonej fasoli.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-04-24 22:00 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-04-24 14:20 |
Wasyl- dramat obyczajowy
6 / 10
Hiszpania. Imigrant z Bułgarii, Wasyl (Ivan Barnev), mimo inteligencji i charyzmy jest bezdomny. Ma ogromny talent do brydża i szachów. Zwraca uwagę członków ekskluzywnego... |
|
2024-04-24 21:30 |
Family Guy: Głowa rodziny 21 - Zajrzeć do kadzi i obrobić ich
6 / 10
Ciąg dalszy perypetii Griffinów - mieszkańców fikcyjnego miasta Quahog w stanie Rhode Island. Peter i jego osobliwa rodzina codziennie stawiają czoła nietypowym sytuacjom i... |