2017-08-07 / 5:05
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Rachel Khoo, brytyjska kucharka i autorka książek o jedzeniu, wyrusza do najciekawszych kulinarnych ośrodków Europy, by dogłębnie poznać tamtejsze kuchnie i ich sekrety, a następnie pokazuje, jak łatwo można odtworzyć ich smaki i aromaty we własnej domu. Rachel odkrywa piękno Prowansji, historycznej krainy na południowym wschodzie Francji, pełnej małych górskich miasteczek i gajów oliwnych. Składa wizytę swojej przyjaciółce, z którą wspólnie pieką tartę Tatin. Rachel odwiedza także hodowcę kóz i producenta koziego sera, a także wielu innych ludzi, dla których produkcja żywności jest prawdziwą pasją. W Londynie przygotowuje pieczone roladki z kozim serem, z kulkami z melona i sałatką z ogórka, pieczonego kurczaka po prowansalsku z zapiekanym fenkułem i sałatką z fasoli oraz pudding z winogronami i malinami.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-05-21 21:00 |
Pozłacany wiek - Let the Tournament Begin
6 / 10
Rok 1882. Po śmierci ojca młoda Marian Brook (Louisa Jacobson) przeprowadza się z rolniczej Pensylwanii do Nowego Jorku. Zamieszkuje tam w domu swoich bogatych ciotek, Agnes van... |
|
2025-05-21 17:45 |
Rafael Nadal - Król Paryża- film dokumentalny
5 / 10
Opowieść o dokonaniach Hiszpana Rafaela Nadala podczas kolejnych edycji French Open. Pochodzący z miejscowości Manacor na Majorce zawodnik czternaście razy zwyciężył w grze... |
|
2025-05-21 15:10 |
Opadające liście- komediodramat
7 / 10
Małomówna Ansa (Alma Pöysti) pracuje w lokalnym supermarkecie, a Holappa (Jussi Vatanen) zarabia na budowie. Oboje łączy szlachetne usposobienie oraz spadająca na nich... |