2018-04-13 / 21:55
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Twórcy filmu podążają drogą, którą niemal codziennie pokonują liczne produkty spożywcze zanim trafią na nasze stoły. Kupowana przez nas żywność pokonuje nieraz tysiące mil z miejsca uprawy lub produkcji do miejsca sprzedaży. Za przykład mogą posłużyć szkockie łososie, które z łowisk trafiają do Chin, gdzie są filetowane, a następnie wracają do Szkocji. Transport na takie odległości wymaga znakomitej organizacji i wykorzystania licznych nowoczesnych technologii, zabezpieczeń i konserwacji. Pozostaje tylko dwa pytania: jak cały proces transportu wpływa na stan środowiska naturalnego i czy jedzenie, które krąży po całym świecie zanim trafi na talerze nie szkodzi zdrowiu konsumentów.
Czas trwania: 1 h 00 min
![]() |
2025-07-27 1:20 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
|
2025-07-27 2:40 |
Bukmacher 2 - Spooning Is Not Necrophilia
5 / 10
Ciąg dalszy perypetii doświadczonego bukmachera z Los Angeles, Danny'ego. Nadal walczy on o przetrwanie w branży w obliczu zagrożenia legalizacją sportowych gier hazardowych.... |
|
2025-07-27 13:00 |
Żandarm i dziewczęta- komedia
6 / 10
Do komisariatu w Saint-Tropez przybywają na staż cztery młode policjantki: Christine (Catherine Serre), Marianne (Elisabeth Etienne), Isabelle (Sophie Michaud) i Yo (Nicaise... |