2018-06-03 / 18:55
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Twórcy filmu podążają drogą, którą niemal codziennie pokonują liczne produkty spożywcze zanim trafią na nasze stoły. Kupowana przez nas żywność pokonuje nieraz tysiące mil z miejsca uprawy lub produkcji do miejsca sprzedaży. Za przykład mogą posłużyć szkockie łososie, które z łowisk trafiają do Chin, gdzie są filetowane, a następnie wracają do Szkocji. Transport na takie odległości wymaga znakomitej organizacji i wykorzystania licznych nowoczesnych technologii, zabezpieczeń i konserwacji. Pozostaje tylko dwa pytania: jak cały proces transportu wpływa na stan środowiska naturalnego i czy jedzenie, które krąży po całym świecie zanim trafi na talerze nie szkodzi zdrowiu konsumentów.
Czas trwania: 1 h 05 min
![]() |
2025-10-16 4:40 |
Szpital św. Anny
5 / 10
Do zespołu dołącza Maciej Bilewicz (Piotr Stramowski), ceniony chirurg wracający po latach z USA. Szybko zdobywa sympatię pacjentów i personelu. Był on niegdyś niepokornym... |
![]() |
2025-10-15 23:53 |
Milo - Astronauta Milo
8 / 10
Pięcioletni kotek Milo jest bardzo rezolutny. Często zastanawia się, jak to jest być dorosłym. Zgodnie ze swoją kocią naturą chodzi własnymi ścieżkami i lubi na swój... |
|
2025-10-15 20:10 |
Godziny szczytu- komedia sensacyjna
6 / 10
Podczas nocnej obławy w jednym z portów Hongkongu detektyw Lee odzyskuje ładunek bezcennych skarbów sztuki chińskiej. Ustępujący brytyjski zarządca Hongkongu Thomas Griffin... |