2018-06-02 / 22:55
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Twórcy filmu podążają drogą, którą niemal codziennie pokonują liczne produkty spożywcze zanim trafią na nasze stoły. Kupowana przez nas żywność pokonuje nieraz tysiące mil z miejsca uprawy lub produkcji do miejsca sprzedaży. Za przykład mogą posłużyć szkockie łososie, które z łowisk trafiają do Chin, gdzie są filetowane, a następnie wracają do Szkocji. Transport na takie odległości wymaga znakomitej organizacji i wykorzystania licznych nowoczesnych technologii, zabezpieczeń i konserwacji. Pozostaje tylko dwa pytania: jak cały proces transportu wpływa na stan środowiska naturalnego i czy jedzenie, które krąży po całym świecie zanim trafi na talerze nie szkodzi zdrowiu konsumentów.
Czas trwania: 1 h 05 min
|
2025-08-02 14:55 |
Ukryta kamera- thriller
4 / 10
Barcelona. W pokoju jednego z hoteli dochodzi do rzezi. Wśród ofiar jest znany amerykański dziennikarz - laureat Nagrody Pulitzera, Peter Kovacs. Wstępne śledztwo policji, pod... |
|
2025-08-02 23:10 |
Rewanż
7 / 10
Maj 1997 roku. Po ponad roku od pierwszej szachowej rozgrywki z komputerem Deep Blue mistrz świata w tej dyscyplinie, Garri Kasparow (Christian Cooke), zgadza się na kolejny... |
|
2025-08-02 18:15 |
Marmaduke - pies na fali- film familijny
4 / 10
Rodzina Winslowów przeprowadza się z Kansas do słonecznej Kalifornii. Phil (Lee Pace), jego żona Debbie (Judy Greer) i trójka ich dzieci traktują swojego wiernego psa,... |