2019-04-09 / 17:55
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Profesor - Alice Roberts, szef kuchni - Tom Kerridge i dziennikarz - Sean Fletcher przekazują widzom najcenniejszą wiedzę o gotowaniu, ciekawych przepisach kulinarnych, artykułach spożywczych i zawartych w nich składnikach. Rozmawiają ze specjalistami w dziedzinie żywienia i żywności, eksperymentują i starają się odpowiedzieć na wiele trudnych pytań. Nie unikają problemów natury etycznej, związanych z ludzką dietą. Profesor Alice Roberts ujawnia, że trzy czwarte z nas z nas - nieświadomie - przynosi do domu z supermarketów jedzenie skażone bakteriami z rodzaju Campylobacter.
Czas trwania: 1 h 00 min
![]() |
2025-06-20 21:50 |
Bez tlenu- thriller sf
5 / 10
Brooklyn, 2039 rok. Po katastrofie na Ziemi brakuje tlenu. Planeta jest wyjałowiona i pozbawiona roślinności, a powietrze - pełne toksyn. Inżynier Darius (Common), który... |
![]() |
2025-06-20 1:00 |
Kluczowe tygodnie wojny - 6 tygodni wojny: Lipiec 1937 - czerwiec 1940
6 / 10
W trakcie II wojny światowej dochodziło do dramatów zarówno na frontach, jak i w życiu codziennym. Autorzy serii, analizując 41 kluczowych tygodni globalnego konfliktu,... |
|
2025-06-20 3:00 |
Zapaśnik- dramat obyczajowy
8 / 10
Stany Zjednoczone. U schyłku lat 80. ubiegłego wieku Randy "The Ram" Robinson (Mickey Rourke) był mistrzem zapasów w stylu wolnym i prawdziwym gwiazdorem tej dyscypliny. Z... |