2012-01-30 / 6:55
Program bez ograniczen wiekowych
Właściciele podupadłych brytyjskich lokali korzystają z pomocy doświadczonego szefa restauracji The Ivy. Wykorzystuje on swoją wiedzę, aby uchronić kulinarne biznesy przed bankructwem. W każdym odcinku Fernando Peire najpierw anonimowo odwiedza potrzebujący pomocy lokal, aby zbadać, jak naprawdę wygląda jego sytuacja. Następnie próbuje przekonać właścicieli i personel do zmian, które pozwolą naprawić błędy i przyciągnąć klientów. Szefowie lokali nie zawsze zgadzają się jednak z uwagami eksperta, pomimo że przez ostatnie 20 lat pracował on jako konsultant słynnych londyńskich restauratorów. W pierwszej serii Peire odwiedza m.in. lokal Bamber's, który ma kłopoty z opracowaniem budżetu. Fernando Peire odwiedza kolejny lokal. Tym razem jego pomocy potrzebują właściciele Olive Mill, restauracji położonej przy ruchliwej ulicy w Somerset. Pochodzący z Cypru Mark i jego dziewczyna Christina chcą poprawić sytuację lokalu, który nie przynosi spodziewanych zysków. Fernando już podczas pierwszej, anonimowej wizyty orientuje się, że menu jest bardzo kiepsko dobrane. Uważa, że pizze i tanie greckie potrawy nie są dobrym pomysłem. Proponuje urozmaicić ofertę restauracji o dania regionalne, przyrządzane z miejscowych produktów.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 05 min
Prowadzący: Fernando Peire,
![]() |
2025-05-14 7:35 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-05-14 17:25 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2025-05-14 8:15 |
Attenborough i jurajski potwór morski- film dokumentalny
8 / 10
Sir David Attenborough towarzyszy zespołowi naukowców w obserwacji szkieletu znalezionego w Dorset. Wspólnie badają czaszkę ogromnego pliozaura. Ten największy z poznanych... |