2012-10-08 / 18:30
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-08-08 6:55 |
Greenowie w wielkim mieście - Atak skunksów/ Kto skasował Saxona
8 / 10
Rodzina Cricketa Greena przeprowadza się ze wsi do wielkiego miasta. Ich próby dostosowania się do nowej sytuacji dostarczą wielu śmiesznych sytuacji. Świerszczu stawia... |
|
2025-08-07 1:15 |
Krucjata 2. Znak bliźniąt
7 / 10
Punktem zapalnym kolejnego sezonu serialu jest brutalne morderstwo ochroniarza pracującego w supermarkecie. Na miejscu zbrodni policja znajduje niebawem 16 kilogramów kokainy.... |
|
2025-08-08 21:00 |
Płonąca pułapka- dramat sensacyjny
6 / 10
Jack Morrison jest strażakiem. Codziennie naraża swoje życie dla ratowania innych. Ciągły kontakt z ludzką tragedią, ogromne niebezpieczeństwo oraz niska płaca sprawiają,... |