2012-10-09 / 7:30
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-10-13 16:50 |
Szpital św. Anny
5 / 10
Do zespołu dołącza Maciej Bilewicz (Piotr Stramowski), ceniony chirurg wracający po latach z USA. Szybko zdobywa sympatię pacjentów i personelu. Był on niegdyś niepokornym... |
![]() |
2025-10-13 22:55 |
Zabawna buzia- komedia muzyczna
6 / 10
Lata 50. XX w. Maggie Prescott (Kay Thompson), redaktor naczelna jednego z największych amerykańskich magazynów mody, szuka nowego wizerunku modelki - pięknej a zarazem mądrej... |
![]() |
2025-10-13 3:20 |
Kosmiczne kurczaki w kosmosie
7 / 10
Trzy kurczaki trafiają przypadkowo do elitarnej akademii kosmicznej. Przeżywają mnóstwo absurdalnych przygód, a szkolna codzienność mocno daje im się we znaki. Glargg wraca... |