2012-10-13 / 1:10
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 35 min
![]() |
2025-08-04 00:40 |
Skazany na bluesa- dramat biograficzny
7 / 10
Biografia legendarnego wokalisty formacji Dżem - Ryszarda Riedla. Tychy, 1976 rok. 20-letni Rysiek (Tomasz Kot) poza podstawówką nie ukończył żadnej szkoły i nie ma stałej... |
|
2025-08-04 1:55 |
Jack Reacher: Jednym strzałem- film sensacyjny
6 / 10
W Pittsburghu snajper zabija pięć przypadkowych osób. Znalezione przez detektywa Emersona i jego współpracowników ślady prowadzą ich do byłego strzelca wyborowego armii... |
|
2025-08-04 4:25 |
Święty w Palm Springs- film kryminalny
3 / 10
Detektyw Simon Templar (George Sanders) próbuje rozwiązać zagadkę tajemniczego morderstwa. W międzyczasie jego przyjaciel, inspektor nowojorskiej policji Henry Fernack... |