2012-10-13 / 1:10
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 35 min
![]() |
2025-10-12 1:20 |
Inwazja- thriller sf
5 / 10
Nad Stanami Zjednoczonymi dochodzi do katastrofy promu kosmicznego "Patriot". Wkrótce pojawiają się relacje o dziwnej substancji, którą odnaleziono we wraku. Osoby mające z... |
![]() |
2025-10-12 21:05 |
II wojna światowa w kolorze: Droga do zwycięstwa - Bitwa o Atlantyk
7 / 10
Materiały historyczne wraz z komentarzami ekspertów przedstawiające szczegółowe informacje na temat przywódców i decydujących punktów zwrotnych II wojny światowej. |
|
2025-10-12 00:00 |
Przeklęta woda- thriller
5 / 10
Bejsbolista Ray (Wyatt Russell) mierzy się z druzgocącą diagnozą. W związku z uporczywymi dolegliwościami lekarz zaleca mu pływanie w ramach fizjoterapii. Były sportowiec... |