2013-01-09 / 12:35
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-07-09 23:10 |
Córka- thriller
4 / 10
Po rozwodzie pisarz John James (Kevin Costner) wraz z dwojgiem dzieci - nastoletnią Louisą (Ivana Baquero) i młodszym Samem (Gattlin Griffith) - przeprowadza się na farmę w... |
|
2025-07-09 15:45 |
Nestorka- dramat obyczajowy
7 / 10
Nowa Zelandia, lata 90. XX wieku. Siedemnastoletni Sam (George Ferrier) cierpi po śmierci matki. Zaczyna wykazywać skłonności autodestrukcyjne. Wraca ze szkoły z internatem do... |
|
2025-07-09 22:00 |
Horyzont. Rozdział 1- western
7 / 10
Czasy wojny secesyjnej. Tysiące osadników wędrują na zachód USA, szukając swojego miejsca na ziemi. Na położone na terenie Arizony miasteczko Horizon napada grupa Apaczów.... |