2013-01-09 / 12:35
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-10-11 16:25 |
Przemiana- dramat obyczajowy
6 / 10
Isaiah Wright (Aspen Kennedy) ma 19 lat. Rok temu skończył liceum i od tamtego czasu żyje z dnia na dzień, grając z kolegami w koszykówkę i gry wideo. Brak planów na... |
|
2025-10-11 18:00 |
Spisek- dramat kryminalny
6 / 10
Rok 1865. Siły Południa ponoszą dotkliwą klęskę w wojnie secesyjnej. Kilku konfederatów nie godzi się z takim rozstrzygnięciem i zawiązuje spisek, którego celem jest... |
|
2025-10-11 20:00 |
Synu, synu, cóżeś ty uczynił?- thriller
6 / 10
Hank Havenhurst (Willem Dafoe) przyjeżdża wraz z partnerem, detektywem Vargasem (Michael Pena), na miejsce zbrodni. Okazuje się, że początkujący aktor Brad McCullum (Michael... |