2013-01-13 / 17:30
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-07-26 12:20 |
Jellystone! 3 - Fluid Yogiego
6 / 10
Miś Yogi, dawniej mieszkaniec parku Yellowstone, żyje w mieście Jellystone. Pracuje jako lekarz i jest bardzo dumny ze swojej misji. Ma jednak problemy z pamięcią i bywa... |
![]() |
2025-07-26 21:20 |
Ona słucha- horror
6 / 10
Ekspert od marketingu Curtis (John Cho) współpracuje z dużą firmą technologiczną, która stworzyła sztuczną inteligencję AIA i jest o krok od wprowadzenia jej na rynek.... |
![]() |
2025-07-26 20:00 |
Zero- dramat obyczajowy
5 / 10
W eleganckim gabinecie nowoczesnego biurowca prezes (Robert Więckiewicz) międzynarodowej korporacji odbiera telefon. W trakcie rozmowy potwierdza zlecenie śledzenia swojej żony... |