2013-02-04 / 12:00
Program bez ograniczen wiekowych
Właściciele podupadłych brytyjskich lokali korzystają z pomocy doświadczonego szefa restauracji The Ivy. Wykorzystuje on swoją wiedzę, aby uchronić kulinarne biznesy przed bankructwem. W każdym odcinku Fernando Peire najpierw anonimowo odwiedza potrzebujący pomocy lokal, aby zbadać, jak naprawdę wygląda jego sytuacja. Następnie próbuje przekonać właścicieli i personel do zmian, które pozwolą naprawić błędy i przyciągnąć klientów. Szefowie lokali nie zawsze zgadzają się jednak z uwagami eksperta, pomimo że przez ostatnie 20 lat pracował on jako konsultant słynnych londyńskich restauratorów. W pierwszej serii Peire odwiedza m.in. lokal Bamber's, który ma kłopoty z opracowaniem budżetu. Tym razem pomocy Fernanda potrzebują właściciele Horeau's, lokalu w miejscowości Westham, w hrabstwie East Sussex. Christine Horeau i jej mąż Claude marzyli o tym, że potrawy z ryb i owoców morza rozsławią ich restaurację, urządzoną w pokoju gościnnym ich domu. Mimo to do lokalu zagląda niewielu klientów. Po przyjeździe Fernando orientuje się, że jest tu jedynym gościem. Peiro próbuje ustalić, jakie błędy popełnili Cristine i Claude, zarządzając restauracją. Zachęca ich do zmiany jej nazwy.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
Prowadzący: Fernando Peire,
2024-09-20 21:40 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-09-20 5:10 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-09-20 15:20 |
Godzilla- film sf
4 / 10
Rok 1954. Podczas testów nuklearnych z wód oceanu wyłania się gigantyczny stwór. Czterdzieści pięć lat później naukowcy badają szkielet ogromnego zwierzęcia nieznanego... |