2013-02-28 / 12:00
Program bez ograniczen wiekowych
Znawca kulinarnych tradycji różnych krajów podróżuje po Hiszpanii swoim starym samochodem kempingowym. Odwiedza różne regiony tego kraju, leżące daleko od uczęszczanych szlaków turystycznych. Poznaje typowe dla nich potrawy i przedstawia sposób ich przyrządzania. Widzowie dowiedzą się m.in., że hiszpańska Galicja słynie z owoców morza, natomiast w baskijskim San Sebastián można spróbować oryginalnego tapas. Rick Stein przyjeżdża także do Palamós w rejonie Costa Brava, gdzie kosztuje potraw z krewetek. Obserwuje również zbiory winogron w Campo de Criptana. Prowadzący kontynuuje swoją podróż, podczas której poznaje hiszpańskie tradycje kulinarne. Tym razem próbuje tapas w baskijskim San Sebastián. Następnie jedzie do Katalonii na wschodzie kraju, aby przedstawić widzom sekrety miejscowej kuchni. W prowincji Lleida sprawdza, jak smakują dania ze ślimaków, z których słynie ta część Hiszpanii.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
Prowadzący: Rick Stein,
2024-09-17 23:30 |
Uprowadzenie- film sf
5 / 10
Z fontanny w azjatyckim mieście wychodzi mężczyzna (Scott Adkins). Niczego nie pamięta. Nie wie, kim jest ani jak się tu znalazł. Próbuje odtworzyć ostatnie wydarzenia na... |
|
2024-09-17 3:25 |
Kosmiczne kurczaki w kosmosie
7 / 10
Trzy kurczaki trafiają przypadkowo do elitarnej akademii kosmicznej. Przeżywają mnóstwo absurdalnych przygód, a szkolna codzienność mocno daje im się we znaki. Ptaki... |
|
2024-09-17 23:00 |
The Hurt Locker. W pułapce wojny- dramat wojenny
7 / 10
Pierwsze lata obecności wojsk amerykańskich w Iraku. Po tragicznej śmierci jednego z członków elitarnej jednostki saperów dowództwo nad Kompanią Bravo obejmuje starszy... |