2013-04-11 / 18:30
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-06-14 4:35 |
Tylko raz- film obyczajowy
5 / 10
Psycholożka Laura (Ariadna Gil) w swojej pracy pomaga osobom, które doświadczyły przemocy na tle seksualnym. Jest specjalistką w swoim fachu. Naraża się w ten sposób... |
![]() |
2025-06-14 1:00 |
Jay i Pamela - Przełomy i załamania
8 / 10
Jay i Pamela cierpią na łamliwość kości typu 3. Po narodzinach lekarze prognozowali, że nie dożyją piątego roku życia. Dziś mają 28 i 30 lat i poruszają się na... |
![]() |
2025-06-14 3:50 |
FBI: International
6 / 10
Codzienne losy elitarnego zespołu agentów Federalnego Biura Śledczego International Fly Team (IFT), którego siedziba znajduje się w Budapeszcie. Członkowie ekipy podróżują... |