2013-07-26 / 20:00
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-10-13 16:20 |
FBI
7 / 10
Nowojorskie Federalne Biuro Śledcze strzeże bezpieczeństwa nie tylko w mieście, ale i w całym kraju. Do organizacji należą najlepsi agenci. Maggie Bell całym sercem... |
|
2025-10-13 14:55 |
Zawsze chciałem być gangsterem- komedia kryminalna
5 / 10
Do przydrożnego baru, który jest mekką kryminalistów, przychodzi drobny przestępca. Właśnie rozmyśla nad planem kradzieży. Kelnerka Suzy (Anna Mouglalis) - domyślając... |
|
2025-10-13 18:20 |
Nad życie- dramat biograficzny
5 / 10
Młoda Agata Mróz jest reprezentantką Polski w siatkówce. Wraz z koleżankami z kadry odnosi międzynarodowe sukcesy. Drużyna dwukrotnie zdobywa mistrzostwo Europy. Niewiele... |