2013-08-08 / 18:00
Program bez ograniczen wiekowych
Znawca kulinarnych tradycji różnych krajów podróżuje po Hiszpanii swoim starym samochodem kempingowym. Odwiedza różne regiony tego kraju, leżące daleko od uczęszczanych szlaków turystycznych. Poznaje typowe dla nich potrawy i przedstawia sposób ich przyrządzania. Widzowie dowiedzą się m.in., że hiszpańska Galicja słynie z owoców morza, natomiast w baskijskim San Sebastián można spróbować oryginalnego tapas. Rick Stein przyjeżdża także do Palamós w rejonie Costa Brava, gdzie kosztuje potraw z krewetek. Obserwuje również zbiory winogron w Campo de Criptana. Prowadzący kontynuuje swoją podróż, podczas której poznaje hiszpańskie tradycje kulinarne. Tym razem próbuje tapas w baskijskim San Sebastián. Następnie jedzie do Katalonii na wschodzie kraju, aby przedstawić widzom sekrety miejscowej kuchni. W prowincji Lleida sprawdza, jak smakują dania ze ślimaków, z których słynie ta część Hiszpanii.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
Prowadzący: Rick Stein,
2024-11-16 3:45 |
Dronersi - Wyścig po pajęcze jajo
8 / 10
W świecie TerrAqua 95% terenów znajduje się pod wodą. Trzech mieszkańców archipelagu Nuic bierze udział w Whale Cup, wyścigu dronów, aby ocalić swoją wyspę przed... |
|
2024-11-16 2:35 |
Paloma- dramat obyczajowy
7 / 10
Paloma (Kika Sena) to transseksualna kobieta i oddana matka, która pracuje na plantacji papai. Pewnego upalnego dnia postanawia spełnić swoje największe marzenie o wzięciu... |
|
2024-11-16 4:55 |
Prezentuj broń!
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas... |