2013-08-09 / 12:50
Program bez ograniczen wiekowych
Znawca kulinarnych tradycji różnych krajów podróżuje po Hiszpanii swoim starym samochodem kempingowym. Odwiedza różne regiony tego kraju, leżące daleko od uczęszczanych szlaków turystycznych. Poznaje typowe dla nich potrawy i przedstawia sposób ich przyrządzania. Widzowie dowiedzą się m.in., że hiszpańska Galicja słynie z owoców morza, natomiast w baskijskim San Sebastián można spróbować oryginalnego tapas. Rick Stein przyjeżdża także do Palamós w rejonie Costa Brava, gdzie kosztuje potraw z krewetek. Obserwuje również zbiory winogron w Campo de Criptana. Prowadzący kontynuuje swoją podróż, podczas której poznaje hiszpańskie tradycje kulinarne. Tym razem próbuje tapas w baskijskim San Sebastián. Następnie jedzie do Katalonii na wschodzie kraju, aby przedstawić widzom sekrety miejscowej kuchni. W prowincji Lleida sprawdza, jak smakują dania ze ślimaków, z których słynie ta część Hiszpanii.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
Prowadzący: Rick Stein,
![]() |
2025-05-18 5:40 |
Blue 3 - Pacynki
6 / 10
Kolejne niezwykłe przygody Blue, młodej suczki rasy blue heeler. Piesek uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-05-19 21:00 |
Blue
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-05-24 3:05 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |