2013-12-20 / 20:00
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-09-23 16:30 |
Mój syn Ezra- komediodramat
6 / 10
Max Bernal (Bobby Cannavale) jest aspirującym komikiem, jednak jego życie nie przypomina komedii. Mężczyzna mieszka z ojcem (Robert De Niro) i ma za sobą nieudane... |
![]() |
2025-09-23 21:50 |
Bad Boys for Life- komedia sensacyjna
6 / 10
Detektyw Marcus Burnett czuje się już zmęczony pełnym niebezpieczeństw i wyzwań życiem stróża prawa. Ma swoje lata i postanawia przejść na zasłużoną emeryturę, aby... |
|
2025-09-23 19:30 |
Jaś Fasola 4 - Fasola w operze
7 / 10
Przygody Pana Fasoli i jego pluszowego misia Teddy'ego. Fasola wielokrotnie próbuje przechytrzyć podejrzliwą właścicielkę mieszkania, panią Wicket, i jej pupila, jednookiego... |