2014-03-17 / 18:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Restauratorka, pisarka i prezenterka Rachel Khoo przybliża widzom tajniki kuchni francuskiej. Udowadnia, że potrawy z tej części Europy nie są trudne w przygotowaniu. Tym razem widzowie poznają eksperymentalną wersję przepisu na francuski przysmak śniadaniowy, znany m.in. pod nazwą croque madame. Rachel piecze także ciasteczka - magdalenki - i próbuje miodu z paryskiej pasieki.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
Reżyseria: Ed St. Giles,
![]() |
2025-10-13 4:00 |
Pokolenie- dramat wojenny
7 / 10
Okres okupacji hitlerowskiej. Stach (Tadeusz Łomnicki) pracuje w stolarni Berga, gdzie działa komórka AK. Po pracy uczęszcza na tajne komplety. Tam poznaje Dorotę (Urszula... |
![]() |
2025-10-13 15:00 |
Złoto dezerterów- komedia wojenna
6 / 10
Warszawa, jesień 1942 roku. Na Żoliborzu ma miejsce konspiracyjne spotkanie oficerów Armii Krajowej. Rotmistrz Leliwa (Leonard Pietraszak) ogłasza, że dowództwo powołało... |
![]() |
2025-10-13 2:55 |
Magnum: Detektyw z Hawajów 5 - Sobowtór
6 / 10
Thomas Magnum (Jay Hernandez), były komandos amerykańskiej marynarki, wykorzystuje wojskowe doświadczenie nabyte w Afganistanie, aby rozwiązywać sprawy na Hawajach. W pracy... |