2014-03-18 / 13:15
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 35 min
Reżyseria: Ed St. Giles,
|
2025-06-15 4:05 |
Człowiek widmo- thriller
4 / 10
Naukowiec Sebastian Caine (Kevin Bacon) wraz z grupą współpracowników prowadzi badania zmierzające do stworzenia substancji zapewniającej ludziom niewidzialność. Wkrótce... |
|
2025-06-16 21:30 |
Premiera - Próba generalna 2 - My Controls
7 / 10
Kolejna odsłona kontrowersyjnego serialu, autorstwa aktora i komika Nathana Fieldera. Wraz ze swoimi współpracownikami pomaga on kolejnym osobom przejść przez trudny dla nich... |
|
2025-06-16 9:05 |
Lamput 4 - Porwanie
5 / 10
Żółty i miękki stworek Lamput, przypominający galaretkę, ucieka naukowcom, którzy go stworzyli. Poznaje nowych przyjaciół i przeżywa ciekawe przygody. W tym sezonie... |