2014-03-18 / 13:15
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 35 min
Reżyseria: Ed St. Giles,
![]() |
2025-10-10 18:45 |
Akacjowa 38
4 / 10
Rok 1899. Zamożny Justo często bywa agresywny wobec swojej żony Carmen. Pewnej nocy mężczyzna usiłuje zgwałcić będącą w zaawansowanej ciąży partnerkę. Próbująca... |
![]() |
2025-10-10 14:20 |
Aniołki Charliego- film sensacyjny
6 / 10
Inżynier Elena Houghlin zarządza nowatorskim projektem Calisto związanym z odnawialnym źródłem energii. Jest świadoma poważnej usterki w programie - konstruowane przez nią... |
|
2025-10-10 21:40 |
Grizzy i Lemingi 3 - Wędkarskie latawce
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |