2014-04-01 / 21:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Znawca kulinarnych tradycji różnych krajów podróżuje po Hiszpanii swoim starym samochodem kempingowym. Odwiedza różne regiony tego kraju, leżące daleko od uczęszczanych szlaków turystycznych. Poznaje typowe dla nich potrawy i przedstawia sposób ich przyrządzania. Widzowie dowiedzą się m.in., że hiszpańska Galicja słynie z owoców morza, natomiast w baskijskim San Sebastián można spróbować oryginalnego tapas. Rick Stein przyjeżdża także do Palamós w rejonie Costa Brava, gdzie kosztuje potraw z krewetek. Obserwuje również zbiory winogron w Campo de Criptana. Prowadzący kontynuuje swoją podróż, podczas której poznaje hiszpańskie tradycje kulinarne. Tym razem próbuje tapas w baskijskim San Sebastián. Następnie jedzie do Katalonii na wschodzie kraju, aby przedstawić widzom sekrety miejscowej kuchni. W prowincji Lleida sprawdza, jak smakują dania ze ślimaków, z których słynie ta część Hiszpanii.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
Prowadzący: Rick Stein,
![]() |
2025-08-14 20:30 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
|
2025-08-14 00:30 |
Krucjata 2. Znak bliźniąt
7 / 10
Punktem zapalnym kolejnego sezonu serialu jest brutalne morderstwo ochroniarza pracującego w supermarkecie. Na miejscu zbrodni policja znajduje niebawem 16 kilogramów kokainy.... |
|
2025-08-14 22:30 |
Przesmyk
7 / 10
Agentka Ewa Oginiec (Lena Góra) przeżywa osobistą tragedię. Nie mogąc dojść do siebie, postanawia wycofać się ze służby i zacząć normalne życie. Sytuacja kobiety... |