2014-04-05 / 18:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Znawca kulinarnych tradycji różnych krajów podróżuje po Hiszpanii swoim starym samochodem kempingowym. Odwiedza różne regiony tego kraju, leżące daleko od uczęszczanych szlaków turystycznych. Poznaje typowe dla nich potrawy i przedstawia sposób ich przyrządzania. Widzowie dowiedzą się m.in., że hiszpańska Galicja słynie z owoców morza, natomiast w baskijskim San Sebastián można spróbować oryginalnego tapas. Rick Stein przyjeżdża także do Palamós w rejonie Costa Brava, gdzie kosztuje potraw z krewetek. Obserwuje również zbiory winogron w Campo de Criptana. Pierwszym etapem podróży prowadzącego po Hiszpanii jest Galicja, nadmorski region położony na północnym zachodzie kraju. Rick Stein przekonuje się, jak smakują tutejsze tortille. Następnie przyjeżdża do Gijon w Asturii, gdzie próbuje fabady, potrawy przyrządzanej z fasolki, boczku i kaszanki.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
Prowadzący: Rick Stein,
![]() |
2025-10-15 3:35 |
Plan doskonały- thriller
7 / 10
Do znakomicie zabezpieczonego oddziału banku przy Wall Street wchodzą zamaskowani napastnicy w roboczych strojach. Wyciągają broń, terroryzując klientów oraz pracowników... |
![]() |
2025-10-16 3:00 |
Kosmiczne kurczaki w kosmosie
7 / 10
Trzy kurczaki trafiają przypadkowo do elitarnej akademii kosmicznej. Przeżywają mnóstwo absurdalnych przygód, a szkolna codzienność mocno daje im się we znaki. Chuck... |
|
2025-10-14 20:10 |
Jaś Fasola 4 - Fasola w operze
7 / 10
Przygody Pana Fasoli i jego pluszowego misia Teddy'ego. Fasola wielokrotnie próbuje przechytrzyć podejrzliwą właścicielkę mieszkania, panią Wicket, i jej pupila, jednookiego... |