2014-04-05 / 2:05
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Znawca kulinarnych tradycji różnych krajów podróżuje po Hiszpanii swoim starym samochodem kempingowym. Odwiedza różne regiony tego kraju, leżące daleko od uczęszczanych szlaków turystycznych. Poznaje typowe dla nich potrawy i przedstawia sposób ich przyrządzania. Widzowie dowiedzą się m.in., że hiszpańska Galicja słynie z owoców morza, natomiast w baskijskim San Sebastián można spróbować oryginalnego tapas. Rick Stein przyjeżdża także do Palamós w rejonie Costa Brava, gdzie kosztuje potraw z krewetek. Obserwuje również zbiory winogron w Campo de Criptana. Prowadzący kontynuuje swoją podróż, podczas której poznaje hiszpańskie tradycje kulinarne. Tym razem próbuje tapas w baskijskim San Sebastián. Następnie jedzie do Katalonii na wschodzie kraju, aby przedstawić widzom sekrety miejscowej kuchni. W prowincji Lleida sprawdza, jak smakują dania ze ślimaków, z których słynie ta część Hiszpanii.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 55 min
Prowadzący: Rick Stein,
|
2025-07-21 13:15 |
Grizzy i lemingi 3 - Lodowe szaleństwo
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |
|
2025-07-21 13:20 |
Prześladowca- thriller
4 / 10
Grace Winston (Danielle Savre), mieszkająca w małym miasteczku, cierpi na zaburzenia psychiczne. Zabija swojego męża, a następnie przeprowadza się do Filadelfii. Tam... |
|
2025-07-21 3:10 |
Przepiórki w płatkach róży - Chabela Wedding Cake
6 / 10
Meksyk, początek XX wieku. Tita (Azul Guaita) i jej starsze siostry, zbuntowana Gertrudis (Andrea Chaparro) i stateczna Rosaura (Ana Valeria Becerril), są wychowywane przez... |