2014-04-06 / 2:05
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Znawca kulinarnych tradycji różnych krajów podróżuje po Hiszpanii swoim starym samochodem kempingowym. Odwiedza różne regiony tego kraju, leżące daleko od uczęszczanych szlaków turystycznych. Poznaje typowe dla nich potrawy i przedstawia sposób ich przyrządzania. Widzowie dowiedzą się m.in., że hiszpańska Galicja słynie z owoców morza, natomiast w baskijskim San Sebastián można spróbować oryginalnego tapas. Rick Stein przyjeżdża także do Palamós w rejonie Costa Brava, gdzie kosztuje potraw z krewetek. Obserwuje również zbiory winogron w Campo de Criptana. Brytyjski znawca sztuki kulinarnej odwiedza autonomiczny region Estremadura w zachodniej części Hiszpanii, słynący z doskonałych przypraw i oryginalnej w smaku szynki. Następnie jedzie na południe kraju. Przyjeżdża do Sewilli, stolicy hiszpańskiego tapas i flamenco. Widzowie odcinka dowiedzą się m.in., jak wygląda festiwal paelli w Walencji i zbiory w winnicach Campo de Criptana.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 55 min
Prowadzący: Rick Stein,
Reżyseria: David Pritchard,
![]() |
2025-06-19 19:35 |
Blue 3 - Sprzątanie
6 / 10
Kolejne niezwykłe przygody Blue, młodej suczki rasy blue heeler. Piesek uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-06-19 00:00 |
Gorączka złota: na kłopoty Freddy Dodge 2 - Zaginiona pomoc
8 / 10
Freddy Dodge i Juan Ibarra ponownie wykorzystują swoją wiedzę, aby pomóc ludziom poprawić wyniki wydobycia cennego kruszcu. Dzięki ich wsparciu dla wielu zdesperowanych... |
![]() |
2025-06-19 22:00 |
Na granicy: Bóg bankructwa- film kryminalny
6 / 10
Zwłoki Antoniego Mazura (Frank Jendrzytza) zostają odnalezione w żwirowym dole przy drodze. Zmarły obywatel Polski prawdopodobnie podróżował z innymi pielgrzymami. Pierwszą... |