2014-06-03 / 6:00
Program bez ograniczen wiekowych
Właściciele podupadłych brytyjskich lokali korzystają z pomocy doświadczonego szefa restauracji The Ivy. Wykorzystuje on swoją wiedzę, aby uchronić kulinarne biznesy przed bankructwem. W każdym odcinku Fernando Peire najpierw anonimowo odwiedza potrzebujący pomocy lokal, aby zbadać, jak naprawdę wygląda jego sytuacja. Następnie próbuje przekonać właścicieli i personel do zmian, które pozwolą naprawić błędy i przyciągnąć klientów. Szefowie lokali nie zawsze zgadzają się jednak z uwagami eksperta, pomimo że przez ostatnie 20 lat pracował on jako konsultant słynnych londyńskich restauratorów. W pierwszej serii Peire odwiedza m.in. lokal Bamber's, który ma kłopoty z opracowaniem budżetu. Fernando Peire odwiedza kolejny lokal. Tym razem jego pomocy potrzebują właściciele Olive Mill, restauracji położonej przy ruchliwej ulicy w Somerset. Pochodzący z Cypru Mark i jego dziewczyna Christina chcą poprawić sytuację lokalu, który nie przynosi spodziewanych zysków. Fernando już podczas pierwszej, anonimowej wizyty orientuje się, że menu jest bardzo kiepsko dobrane. Uważa, że pizze i tanie greckie potrawy nie są dobrym pomysłem. Proponuje urozmaicić ofertę restauracji o dania regionalne, przyrządzane z miejscowych produktów.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
Prowadzący: Fernando Peire,
2024-07-03 1:55 |
Kosmiczne kurczaki w kosmosie
7 / 10
Trzy kurczaki trafiają przypadkowo do elitarnej akademii kosmicznej. Przeżywają mnóstwo absurdalnych przygód, a szkolna codzienność mocno daje im się we znaki. Podczas gdy... |
|
2024-07-03 14:05 |
Yuli- film biograficzny
5 / 10
Autorzy prezentują życie i osiągnięcia kubańskiego tancerza. Carlos Acosta początkowo wcale nie wiązał swojej przyszłości z wyczynami na parkiecie. Za sprawą splotu... |
|
2024-07-03 2:25 |
Bajer z Bel-Air - Ja, Klauniusz
6 / 10
Kolejny sezon o zabawnych przygodach Willa, który pochodzi z biednej dzielnicy Filadelfii. Po przeprowadzce mieszka on w kalifornijskim Bel-Air razem z ciocią, wujkiem i... |