2014-06-03 / 5:10
Program bez ograniczen wiekowych
Właściciele podupadłych brytyjskich lokali korzystają z pomocy doświadczonego szefa restauracji The Ivy. Wykorzystuje on swoją wiedzę, aby uchronić kulinarne biznesy przed bankructwem. W każdym odcinku Fernando Peire najpierw anonimowo odwiedza potrzebujący pomocy lokal, aby zbadać, jak naprawdę wygląda jego sytuacja. Następnie próbuje przekonać właścicieli i personel do zmian, które pozwolą naprawić błędy i przyciągnąć klientów. Szefowie lokali nie zawsze zgadzają się jednak z uwagami eksperta, pomimo że przez ostatnie 20 lat pracował on jako konsultant słynnych londyńskich restauratorów. W pierwszej serii Peire odwiedza m.in. lokal Bamber's, który ma kłopoty z opracowaniem budżetu. Fernando Peire odwiedza kolejny lokal. Tym razem jego pomocy potrzebują właściciele Olive Mill, restauracji położonej przy ruchliwej ulicy w Somerset. Pochodzący z Cypru Mark i jego dziewczyna Christina chcą poprawić sytuację lokalu, który nie przynosi spodziewanych zysków. Fernando już podczas pierwszej, anonimowej wizyty orientuje się, że menu jest bardzo kiepsko dobrane. Uważa, że pizze i tanie greckie potrawy nie są dobrym pomysłem. Proponuje urozmaicić ofertę restauracji o dania regionalne, przyrządzane z miejscowych produktów.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 50 min
Prowadzący: Fernando Peire,
![]() |
2025-08-15 2:30 |
Blue 3 - Decydująca rozgrywka
6 / 10
Kolejne niezwykłe przygody Blue, młodej suczki rasy blue heeler. Piesek uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-08-20 5:30 |
Blue 3 - Ziemia
6 / 10
Kolejne niezwykłe przygody Blue, młodej suczki rasy blue heeler. Piesek uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-08-15 1:45 |
Śmietanka towarzyska- komedia
5 / 10
Lata 30. ubiegłego wieku. Pochodzący z żydowskiej rodziny z Bronksu Bobby Dorfman marzy o sławie i karierze. Nie chce iść w ślady ojca jubilera i wyjeżdża do Hollywood, by... |