2014-09-20 / 7:00
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 35 min
Reżyseria: Ed St. Giles,
2024-09-20 18:05 |
Poprzednie życie- dramat obyczajowy
8 / 10
Nora (Greta Lee) i Hae Sung (Teo Yoo) dorastali razem w Korei Południowej. Byli najlepszymi przyjaciółmi, ale zostali jednak rozdzieleni jeszcze jako dzieci, gdy dziewczynka... |
|
2024-09-20 3:25 |
Kosmiczne kurczaki w kosmosie
7 / 10
Trzy kurczaki trafiają przypadkowo do elitarnej akademii kosmicznej. Przeżywają mnóstwo absurdalnych przygód, a szkolna codzienność mocno daje im się we znaki. Phil i... |
|
2024-09-20 18:30 |
Miłość i śmierć
8 / 10
Wychowujący dwoje dzieci młodzi małżonkowie Candance (Elizabeth Olsen) i Pat (Patrick Fugit) Montgomery przeprowadzają się do miasteczka Wylie w Teksasie. Aby... |