2014-10-18 / 3:00
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Tym razem gospodyni programu przyrządza klasyczny przysmak francuski, pochodzący z Lotaryngii. Quiche lorraine, czyli kruche ciasto z dodatkiem boczku, szynki i warzyw, jest nazywane także tartą lotaryńską. Widzowie poznają także przepis na smaczne naleśniki. Rachel odwiedza również wietnamską restaurację, w której poznaje najnowsze trendy kuchni azjatyckiej.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
Reżyseria: Ed St. Giles,
2024-12-28 14:10 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
|
2024-12-28 16:10 |
Leonie- dramat biograficzny
4 / 10
Początek XX wieku. Amerykańska dziennikarka Leonie Glimour (Emily Mortimer) nawiązuje romans ze słynnym japońskim pisarzem Yone Noguchi (Shidô Nakamura). Z ich związku rodzi... |
|
2024-12-28 1:40 |
Grizzy i Lemingi 3 - Nurkowanie w dziczy
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |