2014-11-03 / 2:55
Program bez ograniczen wiekowych
Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze. Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
Reżyseria: Ed St. Giles,
![]() |
2025-06-15 1:05 |
Rzeczy niezbędne- dramat obyczajowy
7 / 10
Mieszkająca w Hamburgu uznana dziennikarka Ada (Dagmara Domińczyk) otrzymuje przesyłkę, w której znajduje zadedykowaną jej książkę. To spisane pod pseudonimem wspomnienia... |
|
2025-06-15 2:25 |
Towarzysz- thriller sf
7 / 10
Para zakochanych - Iris (Sophie Thatcher) i Josh (Jack Quaid) - wybiera się do posiadłości nad jeziorem, gdzie ma spędzić czas z przyjaciółmi mężczyzny, w tym... |
|
2025-06-15 23:50 |
Equilibrium- film sf
6 / 10
W świecie przyszłości powstaje idealne państwo - Libria. Jego funkcjonowanie opiera się na założeniu, że wszystkie wojny i konflikty wywoływane są przez emocje. Stworzono... |