Powrót

kuchnia+ – Kuchnia z Okrasą - Sposób na baraninę – odcinek 100

kuchnia+

Polska 2003-2007

2013-04-27 / 17:35

Program przeznaczony dla widzów od lat 7

Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość. Dietetycy od lat zapewniają, że jagnięcina i baranina to mięsa lekkostrawne i bardzo smaczne. Polacy jednak wciąż od nich stronią. Karol Okrasa przekonuje, że warto odrzucić kulinarne uprzedzenia. Proponuje dziś dania z mięsa owczego. Przygotuje tortillę pszenną nadziewaną farszem z gotowanej baraniny z sosem pomidorowym chilli oraz gulasz z jagnięciny i ziemniaków w sosie z kiszonej kapusty podawany ze szpinakowymi kluseczkami.

Program nadawany w języku polskim.

Czas trwania: 19 min

Prowadzący: Karol Okrasa,

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X