2013-12-14 / 17:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje się piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły. W specjalnym odcinku bożonarodzeniowym Tomek zaprezentuje m.in. jak przygotować pierożki gyoza ze szczupakiem w aromatycznym bulionie z pieczonych ryb. Następnie przyrządzi świąteczną szynkę wieprzową, pieczoną ze skórą i podaną z konfiturą jabłkowo-żurawinową. Później zdradzi sposób na comber jeleni.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Tomasz Jakubiak,
![]() |
2024-06-28 4:25 |
Blue
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2024-06-28 4:30 |
Cztery pory roku- film psychologiczny
6 / 10
Obraz codziennego życia rodziny, toczącego się z dala od miejskiej cywilizacji w wiejskiej chacie reżysera w Gzowie nad Narwią. Zamiast aktorów Andrzej Kondratiuk przedstawia... |
|
2024-06-28 3:50 |
Porwanie- thriller
3 / 10
Zdegradowana za niesubordynację agentka FBI Gretchen Blair (Denise Richards) leci samolotem do Waszyngtonu. Siedzący obok elegancki mężczyzna, Terry (Kirk Barker), rozpoczyna z... |