Powrót

kuchnia+ – Jakubiak lokalnie - Święta

kuchnia+

Polska 2013

2013-12-23 / 17:00

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje się piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły. W specjalnym odcinku bożonarodzeniowym Tomek zaprezentuje m.in. jak przygotować pierożki gyoza ze szczupakiem w aromatycznym bulionie z pieczonych ryb. Następnie przyrządzi świąteczną szynkę wieprzową, pieczoną ze skórą i podaną z konfiturą jabłkowo-żurawinową. Później zdradzi sposób na comber jeleni.

Program nadawany w języku polskim.

Czas trwania: 25 min

Prowadzący: Tomasz Jakubiak,

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X