2013-12-23 / 17:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje się piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły. W specjalnym odcinku bożonarodzeniowym Tomek zaprezentuje m.in. jak przygotować pierożki gyoza ze szczupakiem w aromatycznym bulionie z pieczonych ryb. Następnie przyrządzi świąteczną szynkę wieprzową, pieczoną ze skórą i podaną z konfiturą jabłkowo-żurawinową. Później zdradzi sposób na comber jeleni.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Tomasz Jakubiak,
2024-04-28 21:20 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-04-28 2:45 |
Żyć nie umierać- komediodramat
6 / 10
Bartosz Kolano (Tomasz Kot) dowiaduje się nagle, że zostały mu jedynie trzy miesiące życia. Kiedyś był znanym aktorem, obecnie zarabia dzięki pracy konferansjera w... |
|
2024-04-28 20:00 |
Mgła- horror
4 / 10
Bridgton w stanie Maine, USA. Mieszkańcy niewielkiego miasta próbują naprawiać szkody po niedawnej, gwałtownej nawałnicy. W związku z tym lokalny supermarket przeżywa... |