Powrót

kuchnia+ – Przez dziurkę od sera – odcinek 7

kuchnia+

Magazyn poradnikowy
Polska 2012

2014-02-23 / 19:10

Program przeznaczony dla widzów od lat 7

Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć naprawdę dobry ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego przechowywania. Zwieńczeniem każdego wydania jest przygotowanie przez Giena wybornego dania, którego składnikiem jest np. aksamitny ser dżersejowy blue czy niezwykły, długodojrzewający ser "Bursztyn".

Program nadawany w języku polskim.

Czas trwania: 12 min

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X