2014-08-16 / 17:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ziół, rewelacyjnych miodów pitnych a także potraw, które od stuleci przygotowują, mieszkające w naszym kraju mniejszości narodowe. Tomek odwiedza gospodarstwo rybackie w Gosławicach, gdzie zgłębia tajniki hodowli jesiotra. W programie przygotuje zupę z tej ryby z pulpecikami, duszonego jesiotra z sosem musztardowym oraz, co zaskoczy niejednego oglądającego, lody waniliowe z jesiotrowym musem i kawiorem.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 24 min
Prowadzący: Tomasz Jakubiak,
2024-05-16 14:50 |
Jutro premiera- komedia
6 / 10
Dramatopisarz Zenon Wiewiórski (Gustaw Holoubek), autor sztuki "Trzeci dzwonek", odwiedza dyrektora warszawskiego teatru "Studio", Zakrzewskiego (Aleksander Bardini). Zenon... |
|
2024-05-16 13:15 |
Akacjowa 38
4 / 10
Rok 1899. Zamożny Justo często bywa agresywny wobec swojej żony Carmen. Pewnej nocy mężczyzna usiłuje zgwałcić będącą w zaawansowanej ciąży partnerkę. Próbująca... |
|
2024-05-16 15:55 |
Blue - Plecakowe wędrówki
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |