Powrót

kuchnia+ – Jakubiak lokalnie 3 - Jesiotr – odcinek 7

kuchnia+

Polska 2014

2014-08-16 / 00:40

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ziół, rewelacyjnych miodów pitnych a także potraw, które od stuleci przygotowują, mieszkające w naszym kraju mniejszości narodowe. Tomek odwiedza gospodarstwo rybackie w Gosławicach, gdzie zgłębia tajniki hodowli jesiotra. W programie przygotuje zupę z tej ryby z pulpecikami, duszonego jesiotra z sosem musztardowym oraz, co zaskoczy niejednego oglądającego, lody waniliowe z jesiotrowym musem i kawiorem.

Program nadawany w języku polskim.

Czas trwania: 24 min

Prowadzący: Tomasz Jakubiak,

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X