2018-05-07 / 4:45
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Autorzy filmu zdradzają kulisy zaopatrzenia największych brytyjskich sieci sklepów spożywczych. Opowiedzą, jakie obowiązują w nich procedury nabywania, przygotowywania i transportu żywność. Ludzie doskonale znający metody działania supermarketów wyjawiają, co dzieje się w czasie czterech najważniejszych handlowych wydarzeń w roku: na Wielkanoc, w czasie letniego sezonu grillowania, na Halloween, oraz przed Bożym Narodzeniem. Tym razem Gregg Wallace opowie, skąd sieci handlowe biorą miliony dyń w okresie Haloween oraz jak przygotowują własne wypieki. Zdradzi też sekrety sklepów internetowych.
Czas trwania: 50 min
Reżyseria: Matt Ainsworth, Matthew Ainsworth,
![]() |
2025-06-19 22:10 |
Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć- film fantasy
7 / 10
Rok 1926. Nieco zagubiony, ale sympatyczny Anglik Newt Scamander (Eddie Redmayne) powraca właśnie z międzynarodowej wyprawy badawczej, podczas której musiał odnaleźć i... |
![]() |
2025-06-19 11:20 |
Greenowie w wielkim mieście - Boliząbek/ Psychiczne ogniwo
8 / 10
Rodzina Cricketa Greena przeprowadza się ze wsi do wielkiego miasta. Ich próby dostosowania się do nowej sytuacji dostarczą wielu śmiesznych sytuacji. Świerszczu wybiera się... |
![]() |
2025-06-19 18:45 |
Pamięć- dramat obyczajowy
6 / 10
Pracownica socjalna Sylvia (Jessica Chastain) jest alkoholiczką, ale trzyma w ryzach swój nałóg. Od dwunastu lat, czyli od momentu narodzin dziecka, nie tknęła alkoholu,... |