2018-11-11 / 22:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Dziennikarze Gregg Wallace i Cherry Healey udają się do największych fabryk, by od zaplecza poznać tajniki powstających tam produktów spożywczych. W czwartej serii reporter odwiedzi Derbyshire, gdzie każdego dnia produkuje się 175 000 słoików kawy rozpuszczalnej. Z kolei Cherry w Guntur podąży tropem papryczek chili. Codziennie sprzedaje się tu 3 500 ton tej pikantnej przyprawy. Prowadząca uczestniczy w zbiorze papryczek, ich osuszaniu i przygotowywaniu do procesu sproszkowania. Dziennikarz kulinarny Gregg Wallace tym razem udaje się do fabryki w Nottinghamshire, z której każdego dnia wyjeżdża 250 000 słoików z sosem curry. Cherry Healey zaś zbiera papryczki chilli, uczestniczy w ich suszeniu i przygotowywaniach do procesu sproszkowania.
Czas trwania: 1 h 00 min
![]() |
2025-08-15 5:20 |
Blue
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2025-08-14 22:10 |
Źródło- dramat psychologiczny
6 / 10
Trzy opowieści o dążeniu człowieka do nieśmiertelności. XVI wiek. W lasach Ameryki Południowej hiszpański konkwistador Tomas Creo (Hugh Jackman) bez pamięci zakochany w... |
|
2025-08-14 00:50 |
Szepty- horror
6 / 10
Anglia, rok 1921. Florence Cathcart (Rebecca Hall), której ukochany zginął podczas I wojny światowej, jest nieszczęśliwa i zamknięta w sobie. Od lat zajmuje się badaniem... |