Powrót

BBC Earth – Brytyjskie fabryki jedzenia 4 – odcinek 3

Wielka Brytania

2019-01-25 / 16:35

Program przeznaczony dla widzów od lat 7

Dziennikarze Gregg Wallace i Cherry Healey udają się do największych fabryk, by od zaplecza poznać tajniki powstających tam produktów spożywczych. W czwartej serii reporter odwiedzi Derbyshire, gdzie każdego dnia produkuje się 175 000 słoików kawy rozpuszczalnej. Z kolei Cherry w Guntur podąży tropem papryczek chili. Codziennie sprzedaje się tu 3 500 ton tej pikantnej przyprawy. Prowadząca uczestniczy w zbiorze papryczek, ich osuszaniu i przygotowywaniu do procesu sproszkowania. Dziennikarz kulinarny Gregg Wallace udaje się do fabryki, w której produkuje się 625 000 kiełbasek dziennie. Cherry Healey zaś poznaje tajniki wyrobu.

Czas trwania: 1 h 10 min

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X