2019-03-24 / 12:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Dziennikarze Gregg Wallace i Cherry Healey udają się do największych fabryk, by od zaplecza poznać tajniki powstających tam produktów spożywczych. W czwartej serii reporter odwiedzi Derbyshire, gdzie każdego dnia produkuje się 175 000 słoików kawy rozpuszczalnej. Z kolei Cherry w Guntur podąży tropem papryczek chili. Codziennie sprzedaje się tu 3 500 ton tej pikantnej przyprawy. Prowadząca uczestniczy w zbiorze papryczek, ich osuszaniu i przygotowywaniu do procesu sproszkowania. Dziennikarz kulinarny Gregg Wallace tym razem udaje się do fabryki w Nottinghamshire, z której każdego dnia wyjeżdża 250 000 słoików z sosem curry. Cherry Healey zaś zbiera papryczki chilli, uczestniczy w ich suszeniu i przygotowywaniach do procesu sproszkowania.
Czas trwania: 1 h 00 min
![]() |
2025-07-14 23:50 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-07-14 20:00 |
Wieczór literacki - Saint-Exupéry. Zanim powstał Mały Książę- dramat biograficzny
6 / 10
Argentyna, 1930 rok. Trzydziestoletni Antoine de Saint-Exupéry (Louis Garrel) pracuje jako pilot w świadczącej usługi pocztowe firmie Aéropostale. Pewnego dnia jego przyjaciel... |
![]() |
2025-07-14 21:50 |
Wodogrzmoty Małe - Dipper Dipper Dipper
5 / 10
Dwunastoletnie bliźnięta Dipper i Mabel wypoczywają latem w domku wujka Stana. Mający wiele szalonych pomysłów krewny mieszka w miejscowości Wodogrzmoty Małe w stanie... |