2019-03-27 / 17:50
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Dziennikarze Gregg Wallace i Cherry Healey udają się do największych fabryk, by od zaplecza poznać tajniki powstających tam produktów spożywczych. W czwartej serii reporter odwiedzi Derbyshire, gdzie każdego dnia produkuje się 175 000 słoików kawy rozpuszczalnej. Z kolei Cherry w Guntur podąży tropem papryczek chili. Codziennie sprzedaje się tu 3 500 ton tej pikantnej przyprawy. Prowadząca uczestniczy w zbiorze papryczek, ich osuszaniu i przygotowywaniu do procesu sproszkowania. Dziennikarz kulinarny Gregg Wallace tym razem udaje się do fabryki w Nottinghamshire, z której każdego dnia wyjeżdża 250 000 słoików z sosem curry. Cherry Healey zaś zbiera papryczki chilli, uczestniczy w ich suszeniu i przygotowywaniach do procesu sproszkowania.
Czas trwania: 1 h 05 min
![]() |
2025-07-25 14:35 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
|
2025-07-25 19:05 |
Armand- dramat obyczajowy
6 / 10
Nieco ekscentryczna Elisabeth (Renate Reinsve), matka sprawiającego w szkole problemy Armanda (Loke Nikolaisen), zostaje wezwana na spotkanie z dyrektorem, Jarle (Oystein Roger),... |
|
2025-07-25 2:35 |
Na pastwę lasu- dramat obyczajowy
4 / 10
60-leni mężczyzna (Andrzej Gałła) zabiera swoich trzech dorosłych synów, Mateusza (Piotr Matwiejczyk), Antoniego (Dawid Antkowiak) i Pawła (Paweł Kozioł) na wyprawę do... |