2017-11-21 / 16:50
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Twórcy filmu podążają drogą, którą niemal codziennie pokonują liczne produkty spożywcze zanim trafią na nasze stoły. Kupowana przez nas żywność pokonuje nieraz tysiące mil z miejsca uprawy lub produkcji do miejsca sprzedaży. Za przykład mogą posłużyć szkockie łososie, które z łowisk trafiają do Chin, gdzie są filetowane, a następnie wracają do Szkocji. Transport na takie odległości wymaga znakomitej organizacji i wykorzystania licznych nowoczesnych technologii, zabezpieczeń i konserwacji. Pozostaje tylko dwa pytania: jak cały proces transportu wpływa na stan środowiska naturalnego i czy jedzenie, które krąży po całym świecie zanim trafi na talerze nie szkodzi zdrowiu konsumentów.
Czas trwania: 1 h 10 min
2024-05-15 1:30 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-05-15 22:00 |
Premiera - Pogromcy guzów - Cała w guzach
6 / 10
44-letnia Charmaine cierpi na ostrą odmianę neurofibromatozy. Całe ciało kobiety pokrywają bolesne, widoczne guzy. Dr Ryan F. Osborne ma ogromną nadzieję, że uda mu się... |
|
2024-05-15 3:10 |
Bajer z Bel-Air - Historia wielkiej wagi
6 / 10
Drugi sezon serialu komediowego, który zapewnił Willowi Smithowi hollywoodzką karierę. Główny bohater, Will Smith, młody, dziarski chłopak, całe życie spędził na... |