2020-02-01 / 4:20
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Piąty sezon programu, którego celem jest przybliżenie technologii i sposobów wytwarzania produktów spożywczych oraz przedmiotów codziennego użytku. Dziennikarz Gregg Wallace zagląda na zaplecze fabryk i obserwuje proces produkcji. Cherry Healey natomiast wypytuje ekspertów o zastosowane technologie oraz innowacyjne rozwiązania. Widzowie dowiedzą się m.in., jak powstają materace, woskowane kurtki oraz popularne w Anglii wiśniowe babeczki Bakewells. Gregg Wallace udaje się do francuskiej fabryki, gdzie przygląda się procesowi produkcji rogalików od momentu dostarczenia odpowiedniej ilości masła aż po wysyłkę. Każdego dnia powstaje tam 336 000 croissantów.
Czas trwania: 50 min
![]() |
2025-04-22 18:50 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
![]() |
2025-04-22 19:50 |
Greenowie w wielkim mieście 3 - Rembo/ Słoik
7 / 10
Dalsze perypetie Świerszczu Greena - ciekawego świata, pełnego optymizmu i energii chłopca. Jego rodzina - ojciec Bill, babcia Alice i siostra Tilly - przeprowadzili się z... |
![]() |
2025-04-22 20:00 |
Wielka majówka- film obyczajowy
6 / 10
Nastoletni Rysiek Kołont (Zbigniew Zamachowski) po raz kolejny ucieka z zakładu poprawczego do domu. Ma nadzieję, że będzie mógł już w nim zostać. Ojciec (Ryszard Kotys),... |