2020-02-05 / 17:55
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Piąty sezon programu, którego celem jest przybliżenie technologii i sposobów wytwarzania produktów spożywczych oraz przedmiotów codziennego użytku. Dziennikarz Gregg Wallace zagląda na zaplecze fabryk i obserwuje proces produkcji. Cherry Healey natomiast wypytuje ekspertów o zastosowane technologie oraz innowacyjne rozwiązania. Widzowie dowiedzą się m.in., jak powstają materace, woskowane kurtki oraz popularne w Anglii wiśniowe babeczki Bakewells. Gregg Wallace udaje się do francuskiej fabryki, gdzie przygląda się procesowi produkcji rogalików od momentu dostarczenia odpowiedniej ilości masła aż po wysyłkę. Każdego dnia powstaje tam 336 000 croissantów.
Czas trwania: 1 h 00 min
![]() |
2025-06-20 4:05 |
Rozdroże Café- dramat obyczajowy
6 / 10
Grześ (Robert Olech) mieszka na prowincji z matką Marią (Maria Pakulnis), upośledzonym umysłowo bratem Bronkiem (Mariusz Frąckiewicz) oraz siostrą Dusią (Dominika... |
![]() |
2025-06-20 22:20 |
Greenowie w wielkim mieście 2 - Opowieści z garażu/ Folwark zwierząt
5 / 10
Rodzina Cricketa Greena przeprowadza się ze wsi do wielkiego miasta. Ich próby dostosowania się do nowego otoczenia dostarczą wielu śmiesznych sytuacji. Babcia przeżywa... |
|
2025-06-20 15:25 |
Jak rozpętałem II wojnę światową - Wśród swoich
7 / 10
Szeregowiec Dolas (Marian Kociniak), którego prześladuje pech, jest przekonany, że rozpoczął II wojnę światową strzałem na granicy polsko-niemieckiej. Wkrótce trafia do... |