2017-10-05 / 12:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Badania wskazują, że na całym świecie żyje więcej osób z chorobliwą nadwagą niż tych, które są niedożywione. Dziennikarz Jacques Peretti bada, w jaki sposób czerpanie zysków ze sprzedaży jedzenia sprawiło, że w ciągu ostatnich 40 lat nawyki dietetyczne ludzi uległy tak istotnej zmianie. W tym celu jeździ po USA i spotyka się z przedstawicielami przemysłu żywieniowego i handlu. Rozmawia z nimi o wprowadzeniu na rynek tanich, gotowych posiłków, przekąsek i smakołyków o olbrzymich rozmiarach, a także promocjach, które zachęcają do kupowania produktów w zestawach. Jacques Peretti przybliża historię stosowania syropu bogatego we fruktozę. Obecnie można znaleźć go w niemal wszystkich gotowych daniach.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
2024-11-16 22:00 |
Nagi instynkt przetrwania: nagroda za przeżycie 2 - Awaryjna ewakuacja
8 / 10
Mistrzowie sztuki przetrwania podejmują kolejne wyzwanie. Muszą rywalizować, a nie mają do dyspozycji żadnych narzędzi. Zawodnicy muszą opuścić bomę po kolejnym nocnym... |
|
2024-11-16 11:20 |
Arka Noego. Ahoj przygodo!- film animowany
5 / 10
Dwie zadziorne myszy, Vini i Tito, to przyjaciele na dobre i złe. Obaj marzą o podbiciu sceny muzycznej. Choć jeden dziarski gryzoń pisze świetnie teksty piosenek, a drugi... |
|
2024-11-16 11:05 |
Bardzo małżeńska Gwiazdka- dramat obyczajowy
3 / 10
Frank Griffin (Joe Mantegna) prowadzi spokojne i ustabilizowane życie u boku swojej żony Ellen (Jean Smart) i ich 8-letniej córki Zoe (Jordy Benattar). Pewnego dnia Ellen... |