2020-09-02 / 17:55
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Piąty sezon programu, którego celem jest przybliżenie technologii i sposobów wytwarzania produktów spożywczych oraz przedmiotów codziennego użytku. Dziennikarz Gregg Wallace zagląda na zaplecze fabryk i obserwuje proces produkcji. Cherry Healey natomiast wypytuje ekspertów o zastosowane technologie oraz innowacyjne rozwiązania. Widzowie dowiedzą się m.in., jak powstają materace, woskowane kurtki oraz popularne w Anglii wiśniowe babeczki Bakewells. Gregg Wallace wybiera się do fabryki w Wigan, gdzie produkowane są dwa miliony puszek zupy dziennie. Natomiast Cherry Healey porównuje zawartość witamin w świeżych i mrożonych warzywach, a Ruth Goodman przygotowuje porcję zupy ze szpinakiem zgodnie z recepturą z książki kucharskiej z XVII wieku.
Czas trwania: 1 h 00 min
![]() |
2025-07-19 17:15 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
![]() |
2025-07-19 3:25 |
Niezłomny- dramat wojenny
7 / 10
Lata 30. XX wieku. Nastoletni Louis Zamperini jest potomkiem włoskich imigrantów. Mieszka z trojgiem rodzeństwa i rodzicami w kalifornijskim Torrance. Trudny charakter... |
|
2025-07-19 18:15 |
Złodziej tożsamości. Historia prawdziwa- dramat kryminalny
6 / 10
Michael Finkel (Jonah Hill), dziennikarz "New York Timesa", skompromitował się artykułem, którego bohater - handlarz niewolnikami w Mali - nie istnieje. Reporter zostaje... |