2021-09-22 / 17:50
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Piąty sezon programu, którego celem jest przybliżenie technologii i sposobów wytwarzania produktów spożywczych oraz przedmiotów codziennego użytku. Dziennikarz Gregg Wallace zagląda na zaplecze fabryk i obserwuje proces produkcji. Cherry Healey natomiast wypytuje ekspertów o zastosowane technologie oraz innowacyjne rozwiązania. Widzowie dowiedzą się m.in., jak powstają materace, woskowane kurtki oraz popularne w Anglii wiśniowe babeczki Bakewells. Gregg Wallace udaje się do francuskiej fabryki, gdzie przygląda się procesowi produkcji rogalików od momentu dostarczenia odpowiedniej ilości masła aż po wysyłkę. Każdego dnia powstaje tam 336 000 croissantów.
Czas trwania: 1 h 05 min
![]() |
2025-05-01 13:30 |
Craig znad Potoku 5 - Dawny i przyszły król
5 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody 10-letniego Craiga Williamsa, któremu towarzyszą Kelsey i John Paul, zwany JP. Przyjaciele spędzają razem czas w urokliwych zakątkach... |
![]() |
2025-05-01 22:20 |
Greenowie w wielkim mieście 4 - Indyk/ Okazja
7 / 10
Dalsze perypetie Świerszczu Greena - ciekawego świata, pełnego optymizmu i energii chłopca. Jego rodzina - ojciec Bill, babcia Alice i siostra Tilly - przeprowadzili się z... |
|
2025-05-01 11:05 |
Milo - Odkrywca Milo
8 / 10
Pięcioletni kotek Milo jest bardzo rezolutny. Często zastanawia się, jak to jest być dorosłym. Zgodnie ze swoją kocią naturą chodzi własnymi ścieżkami i lubi na swój... |