2023-11-15 / 3:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Piąty sezon programu, którego celem jest przybliżenie technologii i sposobów wytwarzania produktów spożywczych oraz przedmiotów codziennego użytku. Dziennikarz Gregg Wallace zagląda na zaplecze fabryk i obserwuje proces produkcji. Cherry Healey natomiast wypytuje ekspertów o zastosowane technologie oraz innowacyjne rozwiązania. Widzowie dowiedzą się m.in., jak powstają materace, woskowane kurtki oraz popularne w Anglii wiśniowe babeczki Bakewells. Tym razem Gregg Wallace udaje się do ogromnej kornwalijskiej piekarni. Każdego dnia powstaje w niej 180 000 kornwalijskich pierogów. Dziennikarz kulinarny przygląda się procesowi wypiekania tego regionalnego przysmaku, od momentu dostawy składników aż do wysyłki.
Czas trwania: 55 min
![]() |
2025-06-22 14:25 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
![]() |
2025-06-22 10:15 |
Trzy rodziny
7 / 10
Irlandia Północna. Trzy kobiety znajdują się w trudnej sytuacji związanej z surowym prawem aborcyjnym. Ich wybory mogą być uznane za kontrowersyjne. Prawdziwe losy trzech... |
![]() |
2025-06-22 23:00 |
David Blaine: Świat pełen wyzwań - Japonia
6 / 10
Amerykański iluzjonista David Blaine zyskał międzynarodową sławę dzięki unikalnemu połączeniu magicznych sztuczek z kaskaderskimi wyczynami. W trakcie swoich pokazów... |